Stakingsaanzegging van 27 juli : een foute keuze !

(25/07/19) - Een schrijnend tekort aan treinbegeleiders vooral in Vlaanderen is de aanleiding voor OVS om totaal ongepast en deontologische onverantwoord op te roepen tot staken op zaterdag 27 juli 2019. Dit terwijl het VSOA-Spoor in gemeenschappelijk front met de representatieve organisties in een onderhandelingsfase zit waar er reeds concrete en sterke maatregelen op tafel liggen die voor soelaas kunnen zorgen op langere termijn.

Momenteel is er een tekort van 5 à 10 % treinbegeleiders op het totaal in sommige standplaatsen. Op een moment dat sommige collega’s nood hebben aan een wettelijke rustpauze is dat natuurlijk niet te verantwoorden.

Onze directie is er zich eindelijk van bewust dat het zo niet verder kan en staat open om op een constructieve manier naar een oplossing te zoeken. Het is dus zeker niet het moment om deze samenwerking nu op te schorten of zelfs te breken, daar er nog heel wat watertjes dienen te worden doorzwommen.

De versnelde aanwervingsprocedures en de vereenvoudiging van de toelatingsproeven zijn reeds uit de bus gekomen.

Philippe DELHALLE
Federaal Voorzitter VSOA Spoor
0479/54 04 99

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten